جذابیت سفر در چیست؟
شاید بتوان گفت جدای از نیازهای اولیه انسان، داستان سرایی و سفر کردن کارهایی بوده که بشر از بدو پا گذاشتن به روی زمین به آنها پرداخته است. داستان سرایی برای انتقال تجربه و سفر کردن برای بقا بوده است. به مرور زمان و با پیشرفت بشر و تامین نیازهای اولیه، سفر کردن در سطوح بالاتر هرم مازلو قرار گرفت و هدف از بقا تغییر و به کسب تجربه تبدیل شد. برای آشنایی بیشتر با جایگاه سفر در هرم مازلو میتوانید مقاله روانشناسی سفر را مطالعه کنید. و برای اینکه تجربه بهتری از سفر خود داشته باشیم بهتر است قبل از هر ماری راهنمای سفر خارجی را بخوانیم.
اما چرا سفر و به خصوص سفر به خارج دارای جذابیت است؟ دلایل زیادی وجود دارد. ولی اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم میتوان تاثیر سفر بر رشد شخصی افراد، آشنا شدن با فرهنگ و سبک زندگی در دیگر کشورها، تجربه بازدید از اماکن دیدنی و تاریخی محل بازدید و مهمتر از همه ثبت تجربه را برشمرد.
در این مقاله سعی داریم تا نکاتی در مورد آمادگی برای سفر خارجی از زمان تصمیم گیری تا حین سفر و بازگشت از سفر برای شما بازگو کنیم تا تجربه بهتری از سفر برای شما به یادگار بماند.

اول از همه برنامهریزی سفر: از کی شروع کنیم؟
شاید خیلیها فکر کنند برنامهریزی برای سفر از بعد از انتخاب مقصد شروع میشود. اما این درست نیست برنامهریزی از زمانی شروع میشود که قصد سفر میکنیم تا آمادگی لازم برای سفر خارجی را داشته باشیم. فرض کنید شما چند روزی مرخصی دارید و تصمیم گرفتهاید تعطیلات خود را در سفر باشید. اولین سوالی که برای شما پیش میآید این است کجا؟
حالا کجا سفر کنم؟
برای شروع بهتر است با نادیده گرفتن بودجهای که دارید، علاقه و سلیقه سفری خودتان را بشناسید. چرا که سفر تفریحی برای کسب تجربه و ثبت خاطرات است نه یک کار اقتصادی. همچنین شاید یک مقصد خارجی پر طرفدار باشد و خیلیها به آن جا سفر کنند ولی با سلیقه شما متفاوت باشد. به عنوان مثال یک طبیعت گرد ترجیح میدهد به سریلانکا سفر کند تا به استانبول.
بعد از اینکه سلیقه سفری خود را پیدا کردید مقصدهای منطبق با آن را مشخص کنید و ببینید با توجه به فصل سفر کدام یک مناسبتر است. در مرحلهی بعد باید ببینید آیا مقصد شما نیاز به دریافت ویزا دارد یا خیر.
ویزا یا روادید، چگونه مجوز ورود به یک کشور را بگیریم؟
ویزا مجوز ورود به یک کشور است و مدل ها و انواع مختلف دارد برای مثال ویزای توریستی که متداولترین آن است، ویزای تجاری، ویزای کار، ویزای تحصیلی و دیگر ویزاها. تمام ویزاها اعتبار زمانی دارند و مدت زمان مشخصی را برای اقامت مشخص میکنند. به عنوان مثال اعتبار یک ویزا از زمان صدور یک ماه است و در طی این مدت مسافر میتواند پنج روز در کشور مقصد اقامت داشته باشد. برخی ویزاها یکبار ورود (سینگل) و بعضی از آنها چند بار ورود(مولتی) هستند.
آیا برای ورود به همهی کشورها نیاز به دریافت ویزا داریم؟ خیر، باتوجه به مناسبات سیاسی بین دو کشور برخی کشورها برای ورود برخی ملیتها شرط دریافت ویزا میگذارند.
وقتی مقصد شما مشخص شد باید بدانید نیاز به دریافت ویزا دارید و یا نه. در صورت نیاز، قبل از خرید بلیط و رزرو هتل حتما مدارک و شرایط دریافت ویزا را بررسی کنید، تا مطمین شوید از بابت دریافت ویزا به مشکل برنخواهید خورد.
همچنین شما میتوانید از طریق سایت ای ویزا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.
خرید بلیط، بوی سفر داره میاد
اگر با وسیله شخصی سفر نمیکنید بهتر است هرچی زودتر اقدام به خرید بلیط کنید تا علاوه بر حق انتخاب بیشتر، با قیمت مناسبتری هم خرید کنید. در حال حاضر سایتهای زیادی برای خرید آنلاین بلیط وجود دارد که میتوانید قیمتها را با هم مقایسه کنید اما در نظر بگیرید تماس گرفتن با یک آژانس مسافرتی و استفاده از تجربیات کارشناسان فروش هم هیمشه گزینه مناسبی است.
رزرو هتل، چه سبکی سفر کنیم
قبل از خواندن این بخش خوب است با انواع اقامتگاه آشنایی پیدا کنید. وقتی با انواع اقامتگاه آشنا شدید سبک سفر خود را انتخاب کنید. سایتهای داخلی و خارجی زیادی برای رزرو اقامتگاه وجود دارد که شما میتوانید برای مقایسه از آن استفاده کنید. ولی چیزی که خیلی مهم است خواندن نظرات مسافران قبلی است. این به شما کمک میکند به دور از عکسهای آتلیهای هتلها دید مناسبتر نسبت به خدمات و کیفیت هتل داشته باشید و با بدانید چه چیزی در انتظار شما است.
بیمه فراموش نشود
بسیاری از مسافران مخصوصا کسانی که خارج از تور سفر میکنند بیمه را فراموش میکنند. بیمه مسافرتی را به هیچ عنوان دست کم نگیرید و حتما از یک شرکت بیمه معتبر با پوشش خوب اقدام به تهیه بیمه مسافرتی کنید. با توجه به قیمت پایین بیمه و هزینه بالای خدمات درمانی در کشورهای خارجی، در صورت نیاز بیمه بخش بزرگی از هزینهها را به شما برمیگرداند.
مرحله دوم: آماده کردن مدارک، وسایل و برنامه روزانه سفر
هرچند همه چیز به صورت الکترونیکی شده ولی بهتر است پرینت مدارک سفر مانند بلیط، ووچر هتل، بیمه و مخصوصا ویزا را همراه خود داشته باشید.

حتما یک چک لیست از لوازم مورد نیاز در سفر آماده کنید و در موبایل خود ذخیره داشته باشید تا قبل از سفر بدانید چه چیزهایی را باید ببرید، و موقع برگشت بدانید چه چیزهایی را باید با خود برگردانید. در ادامه یک چک لیست پیشنهادی برای شما قرار میدهیم:
مدارک سفر
- پاسپورت
- ویزا (در صورتی که به صورت لیبل نباشد در پاسپورت نباشد)
- بلیط
- ووچر هتل
- بیمه مسافرتی
- دستور پزشک برای داروهای خاص
- کپی مدارک
مدارک مالی
- پول نقد کشور مبدا
- مقداری دلار و یا یورو
- کارت بانکی ایرانی برای استفاده در فرودگاه ایران
- حواله ارز مسافرتی
- کیف کمری و یا گردنی برای نگهداری پول نقد و سکه
لوازم الکترونیکی
- موبایل
- شارژر موبایل
- تبدیل دوشاخه برق
- پاور بانک
- هندزفری
- محافظ موبایل در برابر آب
- لپ تاپ و یا تب لت
- ساعت هوشمند
- دوربین عکاسی
پوشاک
- لباس مناسب برای آب و هوای مقصد
- دو جفت کفش مناسب پیاده روی
- تعدادی لباس زیر با توجه به مدت اقامت
- چند عدد جوراب
- کلاه و یا نقاب
- چتر و یا پانچو برای مناطق بارانی
- عینک دودی
- عینک
- کیف دستی برای پیاده روی و گردش
- لباس رسمی در صورت نیاز
لوازم بهداشتی
- مسواک و خمیر دندان
- شانه
- تیغ اصلاح و یا ماشین اصلاح
- داروهای شخصی همراه با نسخه
- کرم مرطوب کننده و ضد آفتاب
- ضدعفونی کننده دست
- نوار بهداشتی
- چسب زخم
- لوازم شست و شو در صورت عدم اقامت در هتل
- آفتابه مسافرتی
نکات ضروری:
- شماره تلفن و آدرس سفارت و کنسولگری را همراه خود داشته باشید
- نقشه راه وسایل حمل و نقل عمومی رادانلود کنید
- برنامههای رزرو تاکسی را در گوشی خود نصب کنید
- نقشه آفلاین مقصد را در گوشی خود نصب کنید
اگر در چک لیست بالا چیزی را از قلم انداختیم در بخش نظارت برای ما بنویسید
و اما یکی از مهمترین بخشهای مرحله دوم، برنامه ریزی روزانه سفر است. این که شما فقط در مورد مکانهای دیدنی و فعالیتهای جذاب مقصد بدانید کافی نیست. شما باید اول از همه تجربیات دیگران را بخوانید که بهترین روش خواندن سفرنامه مردم در سایتهای مختلف است. دوم مکان آنها و فاصله تا هتل و دیگر مکانهای مورد بازدید. سپس هزینه ورودی و ساعات کار. شما باید همه اینها بدانید تا از لحظه لحظه زمان سفر خود لذت ببردید. چند اپلیکیشن و سایت که برای برنامه ریزی سفر به شما خیلی کمک میکند در زیر معریفی میکنیم:
- Google My map
- Google Translate
- AllTrails
همچنین شما باید در حین برنامه ریزی سفر با فرهنگ و قوانین مقصد و اماکن مورد بازدید آشنا باشید تا در حین سفر به مشکل برنخورید.
مرحله سوم: در دل ماجراجویی
بعد از رسیدن به فرودگاه اولین کار تبدیل بخشی از ارز همراه خود به واحد پول مقصدتان است تا هم بتوانید سیم کارت بخرید و هم بتوانید به محل اقامت خود بروید. فقط توجه داشته باشید فقط به مقدار نیاز در فرودگاه پول خود را تبدیل کنید چرا که معمولا صرافیهای داخل شهر با کارمزد کمتر و به صرفه تری ارز شما را تبدیل میکنند.
دومین کار برای کاهش هزینهها تهیه کارت بلیط برای استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی مقصد است.
حالا سفر خود را طبق برنامه ریزی شروع کنید. فقط حواستان باشد انرژی خود را در طول روز تقسیم کنید تا دیرتر خسته شوید.
برای خرید سوغاتی عجله نکنید مغازههای زیادی همراه با اقلام متنوع سوغاتی در حین سفر خواهید دید. به چشمهایتان فرصت انتخاب بهتر بدهید.
به هیچ عنوان به دعوت افراد ناشناس به رستوران یا مکان دیگری نروید و از امنیت خود در سفر مراقبت کنید.
بعد از خرید فاکتور را از فروشنده بگیرد در بعضی کشورها خرید معاف از مالیات است و در برگشت میتوانید هزینه مالیات را پس بگیرید.

پایان ماجراجویی و بازگشت
روز آخر سفر، طبق چک لیستی که از قبل تهیه کردید وسایل و خریدهای خود را جمع کنید. فراموش نکنید وزن چمدان شما بیشتر از بار مجاز نشود.
برخی کالاها و اجناس در کشور مبدا ممنوع است از آوردن آنها امتناع کنید تا در فرودگاه به مشکل برنخورید
هنگام برگشت در فرودگاه پس از دریافت کارت پرواز به باجهی مخصوص بروید و با ارایه فاکتورهای خرید هزینه مالیات پرداختی را پس بگیرید.
ترافیک را پیشبینی کنید و حتی زودتر از موعد مقرر خود را به فرودگاه برسانید تا به مشکلی برنخورید.

در انتها…
سفر سه حرف است ولی دنیایی از تجربه برای شما فراهم میکند. یه جملهی معروفی است ” پول برمیگرده ولی زمان نه” پس سفر کنید تا تجربهی زیست شما بیشتر شود و کوله بار تجربههایتان سنگینتر.
در این مسیر ما در کنار شما هستیم و میتوانید روی کمک مشاوران سفر دیاکو پرواز پارس حساب باز کنید.